Kor en Preston

😻Ter adoptie via Elke kat telt😻

  • MET PIJN IN ONS HART…. 💔 –

WE ZOEKEN EEN VOOR-ALTIJD-HUISJE VOOR HET MEEST BIJZONDERE DUO:
KOR & PRESTON 💝

~ Houden van is ook loslaten ~

▪︎ Rachel verteld over Kor…. ❤️ ▪︎

Dit is Kor, onze speciale vriend. Ik zag Kor 3 jaar geleden voor het eerst, hij was vies, broodmager en vreselijk schuw. Ik begon hem te voeren zodat ik hem kon vangen en deelde hem op social media en amivedi.

Hij bleek overal in de buurt te komen slapen en eten, maar niemand melde zich als eigenaar. 😔

Er was door de dierenambulance al een keer een vangkooi geplaatst, maar met overzetten was hij klem komen te zitten en ontsnapt. En sindsdien, bleek dus later, panisch voor de vangkooi 😪

Hij kwam 2x per dag eten, sliep onder de carport bij ons of bij andere mensen. Zodra we de kooi open neerzetten verdween hij om weken weg te blijven en daarna broodmager terug te komen.

Hij was ondanks dat hij ongecastreerd was wel heel sociaal naar andere katten en nam regelmatig vriendjes mee. Inmiddels durfde hij 2 stappen binnen te komen maar niet ver genoeg om de deur dicht te kunnen doen. Zo frustrerend want hij ging zich steeds slechter voelen en moeilijker eten.

En ineens was daar een melding; hij zat een straat verderop in een tuin bij die mensen hun krolse poes en weigerde te gaan 🍀

Ik ben meteen erheen geraced en daar was herkenning.. Hij kwam dichtbij genoeg en werd afgeleid door het eten en de poes waardoor ik hem eindelijk na 3 jaar veilig kon stellen. Heb staan huilen als een klein kind….🥺

Hij werd gecasteerd en gechipt, negatief getest op fiv/felv en zijn kapotte tanden getrokken. Hierna voelde hij zich meteen beter!

Omdat ik een aantal zwangere poezen in opvang had is hij naar Suus gegaan en hadden we een soort co-ouderschap over hem ❤️

Ik durfde hem nergens anders naartoe te doen omdat ik 100% zekerheid wilde dat hij veilig was en alle zorg kreeg die hij nodig had…

Bij Suus werd hij dikke maatjes met kitten Preston, waardoor steeds duidelijker werd dat we die 2 niet meer kunnen scheiden… 💗

Beide kunnen we er geen 2 eigen katten bij hebben en dan moet je de keuze maken welke het beste is voor hun: Samen naar een nieuw baasje dus!

Wij schatten Kor tussen de 4 en 5 jaar oud. De dierenarts denkt dat hij misschien nog iets ouder is maar blijft een schatting.

▪︎ Suus verteld over Preston & Kor ❤️ ▪︎

Dit lieve kereltje Preston, is rond 24 mei 2022 geboren op een camping. Zijn moeder was hier ooit achtergelaten. Mama heeft hier ook veel nestjes gehad maar gelukkig voor haar, kwamen we in beeld.

Toen Preston ongeveer 6 weken was konden we hem en zijn broertje veiligstellen. Ze waren toen al behoorlijk onder de indruk en waren maar ook heel weinig menselijk contact gewend. Kort nadat ze veilig waren, werden ze ziek, hun weerstand kreeg een optater. Behandeling volgde. Intussen waren ze beide weer opgeknapt en is Preston helemaal ontdooit en om. Helaas is Prince ons uiteindelijk toch ontvallen en Preston nu alleen over.

Preston loopt los in huis en vind dit geweldig! Het is af en toe net een klein racemonstertje!

Preston heeft wat meer tijd nodig gehad om te ontdooien. Hij en zijn broer deden ook echt veel samen, eten, slapen, spelen. Ook met de andere aanwezige kittens, de tv heb je met hen niet meer nodig, hihi… Preston gaat erg leuk om met andere katten! Maar het allerleukste wel met zijn beste vriend, Kor….

Kor en Preston zijn in het gastgezin onafscheidelijk geworden. Waar Kor gaat is Preston en andersom. Ze slapen samen, spelen samen, wassen elkaar, krabben tegelijk aan de krabpaal… Een bijzonder duo, maar het zijn dan ook hele bijzondere lieverds!

Afzonderlijke plaatsing is echt niet bespreekbaar….

▪️

BELANGRIJKE VERHUISWEETJES 🍀

✅️ Beide kunnen omgaan met andere katten.
✅️ Zij worden niet in een situatie met honden geplaatst.
✅️ Kinderen zijn geen probleem, mits de aanwezige kinderen weten hoe ze met katten om mogen gaan.
✅️ Een huisje als binnenkat of met een afgezette tuin of balkon is een vereiste. Onze katten mogen niet meer los op straat lopen.
✅️ Preston wordt nog getest op FIV/Felv.

PRAKTISCHE INFORMATIE ℹ️

▪︎ Op het moment van verhuizen zijn Kor & Preston gecastreerd, gechipt én geregistreerd. Beide zijn dan 1 x gevaccineerd (2e vaccinatie is voor de nieuwe eigenaar tenzij anders gewenst) en in het bezit van een vaccinatieboekje. Preston wordt alleen gevaccineerd als zijn fiv test negatief blijkt. Ook zijn zij meermaals ontwormd en ontvlooid.

▪︎ Zij verblijven samen in Oss in een gastgezin en worden enkel samen geplaatst. Wij vragen voor hen samen een overnamevergoeding.

▪︎ Bij een wederzijdse klik, brengen wij het duo, ongeacht waar, zelf naar hun nieuwe thuis…

Heeft u interesse in Kor & Preston, stuur ons dan een e-mail naar elkekattelt@gmail.com of een PB met daarin uw motivatie en wij beantwoorden deze zo spoedig mogelijk.