Princess

😻Ter adoptie via stichting elke kat telt😻

Princess verblijft in Oss in een gastgezin.

PRINCESS (FELV+) WIL EEN EIGEN PALEISJE 👸

Het is eind november 2021 wanneer wij betrokken raken op een camping met een overpopulatie. De camping beheerder waarmee we in contact komen geeft aan dat de lokale organisaties hem en de katten niet wilden helpen de groeiende groep terug te dringen.

En toen waren wij plots daar…

We stelden zo ongeveer 15 katten veilig, maar sommigen waren ons soms te slim af, zo ook Princess, een lief, bescheiden poesje van ongeveer 5 jaar oud (juli 2017).

En toen zagen we dat haar buikje begon te groeien, super verdrietig want ze liep nog steeds vrij rond. Inmiddels had de nog bestaande kleine groep van 3 katten haar verjaagd en moest ze het zelf maar zien te rooien.

Intussen beviel ze van kitten kater Prince (overleden sept 2022) en kitten kater Preston en konden we de kleintjes insluiten.

Niet veel later met een droptrap, konden we Princess zelf een veilige opvangplek bieden.

Omdat we bij haar een onderbuikgevoel hadden en omdat Prince ook al vrij jong overleed hebben we zowel Princess als Preston laten testen op FIV/FELV. Preston kwam ongeschonden en dus negatief uit de test. Maar Princess testte tegen onze verwachting in, positief op FELV.

Super verdrietig, want dat houdt in dat ze enkel met FELV positief katten rond mag lopen. Princess leeft daarom noodgedwongen op een kamer voor haar alleen.

Net als FIV is het virus FELV geen doodvonnis. De weerstand is minder en bij FELV kan een kat ook ouder worden. De levensverwachting bij FELV is wel iets minder stabiel als bij FIV, maar dit betekent niet dat Princess geen kans krijgt. Integendeel…

Bij deze doen we dan ook een oproep om een eigen huisje voor haar te vinden, want ook zij verdient een fijn thuis…!

Tot die tijd zullen we van haar houden, voor haar zorgen en haar liefhebben zoals we dat naar alle katten bij ons doen.

Princess is een lieve poes, maar heeft in het begin tijd nodig om te acclimatiseren, landen en uit haar schulp te komen. Qua socialisatie zijn we nu op het punt dat ze benaderbaar was. Recentelijk is zij gesteriliseerd en ook getest en positief getest op Felv en hierna heeft haar vertrouwen een stapje achteruit gedaan. Princess is van oorsprong mensen gewend, zij is door campingbewoners ooit achtergelaten. Zij komt dus uit een huis. Ze heeft alleen veel meegemaakt. We zoeken dus iemand die dit begrijpt en haar in haar waarde laat en snapt dat ze (nog) geen schootkat is.

Princess, ons kleine meisje, onze grote strijd… maar we blijven vechten voor haar bestaan!

BELANGRIJKE VERHUISWEETJES 🍀

▪️ Princess kan met katten omgaan, maar mag alleen met Felv positieve katten geplaatst worden. Een plaatsing als single kat mag ook.
▪️ Het is voor ons niet bekend hoe zij op honden zal reageren.
▪️ Kinderen zijn geen probleem mits de kinderen weten hoe om te gaan met katten, en ouder dan 10 jaar zijn.
▪️ Een huis als binnenkat of met aantoonbaar afgezette tuin/balkon.

PRAKTISCHE INFORMATIE ℹ️

▪️ Op het moment van verhuizen is Princess gesteriliseerd, gechipt én geregistreerd en omwille haar Felv NIET gevaccineerd. Ook is zij meermaals ontwormd en ontvlooid.
▪️ We vragen voor haar een vrijwillige bijdrage.
▪️ Princess wordt bij een positieve kennismaking op een nader af te stemmen moment, naar haar nieuwe thuis gebracht.

Heeft u interesse in Princess, stuur ons dan een e-mail naar elkekattelt@gmail.com met daarin uw motivatie en wij beantwoorden deze zo spoedig mogelijk.