Shy en Lexi

😻 Ter adoptie via Stichting Blitz Kattenopvang 😻

Dit zijn Lexi en Shy, zij verblijven in een gastgezin in de regio Lelystad.

Lexi werd gevonden in een zalmtrog als kitten. Ze zocht hulp, want ze had honger en was erg bang. Shy werd gevangen samen met zijn broertje en zusje op een camping toen ik al 1 jaar oud was. Als camping gangster en Urker vissers meisje, hebben ze elkaar bij het gastgezin helemaal gevonden.

Lexi 10 maanden oud.

Dit ontzettend knappe foto model is buiten dat ze knap is een ontzettend energieke stuiterbal. Buiten haar middagdutje stuitert ze de hele dag rond. Ze vindt het heerlijk om door het huis te racen. Lexi kende voordat ze in het gastgezin kwam geen mensen liefde. Toen ze merkte hoe lekker het was om geaaid te worden was ze binnen no time om. Toen ze de quarantaineperiode van 2 weken door was, mocht ze in het gastgezin bij de andere katten. Ze vergat alle angst voor de nieuwe omgeving, want die katten waren wel heel erg leuk! Toen ineens…….zag ze hem. Met zijn ontzettend mooie ogen om in te verdrinken en snelle pootjes. Hij wilde met haar rennen en daar begon het liefdesverhaal.

Lexi zal in het begin echt tijd nodig hebben om aan je te wennen, maar als ze je eenmaal leuk vindt wordt ze een ontzettende knuffel en een heel ondeugend grappig poesje. Ze houdt van pittig spelen, dus een onderdanig katje veegt ze de vloer mee aan.

Shy 3,5 jaar oud

Shy is een ontzettend knappe niet zo grote kater. Dit geeft niets, want Lexi is ook klein, dus dat valt helemaal niet op. Shy is zoals zijn naam al zegt shy voor mensen. Hij zal echt een langere tijd moeten wennen. Shy is een kat die het lekker vindt om voor het eten geaaid te worden en het op bed slapen ook weet te waarderen als hij na langere tijd gewend is. Shy heeft in het gastgezin als bijnaam Mickey Mouse. Dit is niet voor niets. Hij miauwt namelijk net zo hoog als de stem van Mickey. Ookal is Shy niet heel mensgericht in de vorm van knuffelen, vindt hij het wel geweldig om de clown uit te hangen. Als hij speelt neemt hij namelijk regelmatig de meest gekke houdingen aan. Ondersteboven aan een kraton of lopend als bokkend geitje als hij lexi uitdaagt om te spelen zorgt voor de meest grappige situaties. Shy vindt het leuk om liefdesbeetjes te geven als hij honger heeft. Soms kent hij zijn eigen kaakkracht niet waardoor het soms iets te hard gaat (Hij bijt nooit door de huid heen), maar als je “zachtjes” tegen hem zegt laat hij je gelijk los en krijg je kopjes vol excuses.

Het liefdesverhaal
Een gedoogbeleid ontwikkeld tot meer.. Shy is namelijk in het begin bang voor nieuwe katten. In het gastgezin heeft hij al heel wat katten zien komen en gaan, en daar is hij niet altijd even handig mee. We kiezen er dus ook om deze reden voor om Lexi en Shy samen te plaatsen. Mocht u een zeer kat sociale kat of katten hebben die hun niet altijd even voorspelbare gedrag goed aankunnen is dit altijd bespreekbaar. Beiden leven namelijk in het gastgezin in een groep katten. Hij slaat soms net te hard of blaast omdat hij het eng vindt, maar bij Lexi was het een ander verhaal. Normaal lieten katten hem namelijk met rust als hij blies of werden ze bang voor hem. Lexi dacht daarintegen dat het een heel leuk spel was. Uiteindelijk eindigde dit in een kat en muis spel. Ze viel Shy lastig in zijn slaap en zocht hem steeds op. Elke keer als Shy dacht “daar ben je weer… “ ging Lexi heel hard rennen. Op deze manier ontstond een jonge liefde. Het was namelijk ontzettend leuk om heel hard achter elkaar aan te rennen. Lexi leerde Shy dat hard slaan bij haar geen optie is, want dan lelt ze keihard terug. Inmiddels is de liefde dusdanig gegroeid dat wanneer Shy zijn Lexi kwijt is hij haar gaat roepen en zoeken. Elke ochtend en avond is het feest en rennen ze samen het hele huis door. Shy is dan ook de enige die Lexi moe krijgt en Lexi is de enige waarbij Shy zichzelf durft te zijn en al zijn energie eruit durft te gooien. Shy en Lexi slapen gescheiden. Lexi heeft namelijk geen zin in gewoel of gesnurk in haar mand en ookal is ze klein, ze heeft alle ruimte nodig om heelijk in haar mandje te liggen. Shy vindt dit niet erg hij houdt immers ook van een eigen mand. Dit super grappige en leuke duo zoekt een huisje zonder andere katten waar ze het rijk voor hun alleen hebben met veel ruimte om door het huis te kunnen rennen. Ze kunnen beiden met rustige honden die aan katten zijn gewend.

Een afgeschermde catproof tuin wordt ook zeer op prijs gesteld. Ze worden niet vrij buiten geplaatst. Er wordt een tegemoetkoming in medische kosten gevraagd. Hiervoor zijn ze gesteriliseerd/ gecastreerd, 2 keer gevaccineerd, gechipt en nemen ze een gezondheidsverklaring van de dierenarts mee. Shy is inmiddels 3 keer gevaccineerd.

Voldoe jij aan alle bovenstaande eisen en wil je dit liefdeskoppel hun speelparadijs vol geduld bieden? Ben je bereid om van Shy te genieten zonder hem te kunnen knuffelen en kun je accepteren dat ze de eerste periode onder de bank zullen leven en pas nadat ze het nieuwe huis vertrouwen, de band langzaam opgebouwd kan worden?
Kortom, ben jij die katten gek en katten kenner die zij zo hard zoeken?

Stuur dan een mail naar team@blitzkattenopvang.com