Xanou

😻Ter adoptie via Stichting Elke kat telt😻

Xanou,

Xanou verblijft in Oss in een gastgezin.

Het is begin november als we een melding krijgen van 2 kittens bij een van de NS stations in Oss. Al een poosje zouden deze er rondzwerven, maar bij niemand bekend zijn. Buurtonderzoek werd gedaan, deur voor deur gevraagd of iemand wist van wie ze waren, de buurtapp werd gespamd. Een poosje ging voorbij, want onderzoek heeft tijd nodig en willen niet zomaar katten meenemen. Maar helaas, niemand leek het jonge duo te kennen.

Begin december konden we beide op een ontzettend gure, maar vooral koude ochtend veiligstellen. Tot op heden heeft zich een eigenaar ook niet gemeld en de 2 boze kleintjes worden niet opgeëist.

Intussen zijn beide aardig geacclimatiseerd en wennen nu aan een leven binnenshuis.

Xanou vind alles nog super spannend en mensen nog niet helemaal je-van-het, maar ook voor hen komt alles goed… Tijd heelt alle nare herinneringen van een leven buiten….

Zij is geboren rond april 2022 en is grotendeels zonder menselijk contact opgegroeid en vind hierom ons mensen nog best spannend, maar soms accepteert ze momenten van toenadering via voorzichtig oogcontact, maar komt tegenwoordig ook op gepaste afstand kijken wat je aan het doen bent. Bij tijd en wijlen springt ze zelfs op de bank of op de vensterbank, als we in de buurt zijn. Aanraken is nog wel a bridge too far, dus dat doen we nog niet. Zoals we al schreven, alles op zijn tijd. Wel is ze echt een katten-katje! Ze speelt met de andere aanwezige katten en voelt zich hierbij helemaal in haar element.

Xanou heeft dus tijd, geduld, begrip en liefde nodig, zodat ze zich op haar tempo kan en mag ontplooien. Denk jij haar hierbij te kunnen helpen en zie jij het zitten om haar te begeleiden op weg naar een fijne toekomst, lees dan snel verder….

BELANGRIJKE VERHUISWEETJES 🍀

▪️ Xanou kan met andere katten omgaan. Het is voor haar een must dat in haar nieuwe thuis al een katsociale kat aanwezig is. We plaatsen haar niet als single kat.
▪️ We zoeken voor Xanou een huis zonder honden.
▪️ We zoeken een huis zonder al te jonge kinderen. Vanaf een leeftijd van 10jr zou de aanwezigheid van kinderen wel kunnen. Met het karakter van Xanou is het namelijk fijn als kinderen weten hoe ze met verlegen katten om mogen gaan.
▪️ Een huis als binnenkat of met aantoonbaar afgezette tuin/balkon.
▪️ Een nieuw thuis waarbij Xanou niks hoeft, maar alles mag en ze zich op haar eigen tempo kan laten zien wie ze is en zich verder mag ontwikkelen.

PRAKTISCHE INFORMATIE ℹ️

▪️ Op het moment van verhuizen is Xanou gecastreerd (gesteriliseerd), gechipt én geregistreerd, 1 x gevaccineerd en in het bezit van een vaccinatieboekje. Ook is zij dan meermaals ontwormd en ontvlooid.
▪️ We vragen voor haar een overnamevergoeding.
▪️ Bij een positieve kennismaking zal in overleg bekeken worden wanneer zij kan verhuizen.

Heeft u interesse in Xanou, stuur ons dan een e-mail met daarin uw motivatie en wij beantwoorden deze zo spoedig mogelijk.

📧 elkekattelt@gmail.com

  • Enkel reacties welke voldoen aan genoemde voorwaarden worden in behandeling genomen en beantwoord