Xino

😻Ter adoptie via Stichting Elke kat Telt😻

Xino,

Xino verblijft in een gastgezin in regio Oss.

Begin december konden we hem samen met zijn vriendinnetje Xanou veiligstellen. Het leven naast een treinstation is namelijk niet zo’n fijne plek om bij op te groeien… na een korte observatie en met hulp van lieve mensen, konden ze snel bij ons in opvang.

Xino (geschatte geboortedatum 22-4-2022) vind alles nog super spannend en mensen nog niet helemaal je-van-het, maar met de juiste ingrediënten komt alles goed… Tijd heelt alle nare herinneringen van een leven buiten….

Xino vind mensen nog niet leuk! Met zijn mooie kijkers en diep zwarte vacht probeert hij je soms nog te imponeren met een blaasorkest en reikt hierbij soms ook nog een poot naar je uit. Wanneer er op een zachte, lieflijke toon naar hem gesproken wordt, kalmeert hij, maar hij vind het nog allemaal maar niks… wel blijft hij uiteindelijk zitten, zolang je maar niet de focus op hem legt.

Gelukkig weten we dat zulk defensief vaak beetje bij beetje afgebrokkeld wordt en er dan een heel ander karakter zich zal tonen. Xino heeft gewoon tijd nodig en iemand die hem begrijpt. En vooral niet pusht… alles op zijn tijd, geen druk en de juiste handvaten hem in dit alles te begeleiden.

Hij heeft op de kattenkamer gezelschap van 3 andere katten en hier trekt hij ook mee op van wat we zien op de camera. Hij begint steeds meer op zijn gemak te zijn met onze aanwezigheid, is voorzichtig nieuwsgierig, maar houdt nog wel graag afstand.

Denk jij hem hierbij te kunnen helpen en zie jij het zitten om hem te begeleiden op weg naar een fijne toekomst, lees dan snel verder….

BELANGRIJKE VERHUISWEETJES

▪️ Xino kan met andere katten omgaan. Het is voor hem een must dat in zijn nieuwe thuis al een katsociale kat aanwezig is. We plaatsen hem niet als single kat.
▪️ We zoeken voor Xino een huis zonder honden.
▪️ We zoeken een huis zonder al te jonge kinderen. Vanaf een leeftijd van 10jr zou de aanwezigheid van kinderen wel kunnen. Met het karakter van Xino is het namelijk fijn als kinderen weten hoe ze met verlegen katten om mogen gaan.
▪️ Een huis als binnenkat of met aantoonbaar afgezette tuin/balkon. Een hoge, niet met afrastering afgezette schutting of haag is niet afdoende, hier gaat een kat vliegensvlug overheen.
▪️ Een nieuw thuis waarbij Xino niks hoeft, maar alles mag en hij zich op zijn eigen tempo kan laten zien wie ze is en zich verder mag ontwikkelen.

PRAKTISCHE INFORMATIE

▪️ Op het moment van verhuizen is Xino gecastreerd, gechipt én geregistreerd, 1 x gevaccineerd en in het bezit van een vaccinatieboekje. Ook is hij dan meermaals ontwormd en ontvlooid.
▪️ We vragen voor hem een overnamevergoeding.
▪️ Bij een positieve kennismaking mag hij meteen met je mee verhuizen.

Heeft u interesse in Xino, stuur ons dan een e-mail met daarin uw motivatie en wij beantwoorden deze zo spoedig mogelijk.

📧 elkekattelt@gmail.com

  • Enkel reacties welke voldoen aan genoemde voorwaarden worden in behandeling genomen en beantwoord –