Xino

😻Ter adoptie via Stichting Elke Kat telt😻

Xino,

Xino verblijft in Oss in een gastgezin.

Begin december 2022 konden we hem veiligstellen. Het leven naast een treinstation is namelijk niet zo’n fijne plek om bij op te groeien… na een korte observatie en met hulp van lieve mensen, kwam hij bij ons in opvang.

Xino (geschatte geboortedatum 22-4-2022) vind alles nog steeds spannend en mensen nog niet helemaal je-van-het, maar met de juiste ingrediënten komt alles goed… Tijd heelt alle nare herinneringen van een leven buiten….

Ondanks dat hij nog wat afwachtend is, begint sinds kort begint zijn nieuwsgierigheid toch wel te komen…!

Met zijn mooie kijkers en diep zwarte vacht probeert hij je heel af en toe nog te imponeren met een schijnbeweging, maar wanneer er op een zachte, lieflijke toon naar hem gesproken wordt, kalmeert hij, en blijft hij uiteindelijk rustig zitten. Xino heeft gewoon nog wat meer tijd nodig en iemand die hem begrijpt. En vooral niet pusht… alles op zijn tijd, geen druk en de juiste handvaten hem in dit alles te begeleiden.

Hij heeft op de kattenkamer gezelschap van een paar andere katten en hier trekt hij ook mee op van wat we zien op de camera. Zo ligt hij vaak samen met ze op de vensterbank, of languit overdwars in de ruimte. Hij begint zich gelukkig steeds meer op zijn gemak te voelen en iets meer comfortabel te zijn met onze aanwezigheid, is voorzichtig nieuwsgierig, maar houdt nog wel graag afstand. Maar… wanneer je met lekkers komt, eet hij dit toch wel voorzichtig in je bijzijn op en vergeet hij dat wij mensen, eng zijn. Heel mooi om te zien!

Denk jij hem hierbij te kunnen helpen en zie jij het zitten om hem te begeleiden op weg naar een fijne toekomst, lees dan snel verder….

BELANGRIJKE VERHUISWEETJES:

  • Xino kan met andere katten omgaan. Het is voor hem een must dat in zijn nieuwe thuis al een katsociale kat aanwezig is. We plaatsen hem niet als single kat.
  • We zoeken voor Xino een huis zonder honden.
  • We zoeken een huis zonder al te jonge kinderen. Vanaf een leeftijd van 10jr zou de aanwezigheid van kinderen wel kunnen. Met het karakter van Xino is het namelijk fijn als kinderen weten hoe ze met verlegen katten om mogen gaan.
  • Een huis als binnenkat of met aantoonbaar afgezette tuin/balkon. Een hoge, niet met afrastering afgezette schutting of haag is niet afdoende, hier gaat een kat vliegensvlug overheen.
  • Een nieuw thuis waarbij Xino niks hoeft, maar alles mag en hij zich op zijn eigen tempo kan laten zien wie ze is en zich verder mag ontwikkelen.

PRAKTISCHE INFORMATIE:

  • Op het moment van verhuizen is Xino gecastreerd, gechipt én geregistreerd, 1 x gevaccineerd en in het bezit van een vaccinatieboekje. Ook is hij dan meermaals ontwormd en ontvlooid.
  • We vragen voor hem een overnamevergoeding
  • Bij een positieve kennismaking mag hij meteen met je mee verhuizen.

Heeft u interesse in Xino, stuur ons dan een e-mail naar elkekattelt@gmail.com met daarin uw motivatie en wij beantwoorden deze zo spoedig mogelijk.